Древните светилища , скътани в пргръдките на Родопа планина –

Хасково – Перперикон – Кърджали - Татул

 

                    

 

05. – 06.10.2024

Цена: 116.00 лева

Цена за деца до 12 год. , настанени с двама възрастни в стая – 72.00 лева

 

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА:

Ден 1

Отпътуване от Самоков в 07:00 часа в посока Източните родопи.   

 

Посещение на  “Монументът Света Богородица” в Хасково.

 

“Монументът Света Богородица” е един от символите на град Хасково, който донесе световна слава и на България, държащ световният рекорд, за най-високата статуя на Дева Мария с младенеца. Свободно време в центъра на град Хасково.

 

Продължаване към  “флагмана на българския културен туризъм” - археологическия комплекс Перперикон.

Перперикон  е  хилядолетен комплекс, в който легенди и реалност се преплита по един необикновен начин, за да разкрият на посетителите истинско величие на този дворец, изсечен в скалите. Тайнствените ритуали свързани с Дионис и Орфей са само част от загадъчната символика на това място, а местният ни гид ще ни разкрие и най-дребните детайли, невидими за “невъоръженото око”.

 

След обиколката ни на Перперикон  - отпътуване за  Кърджали.

 

Настаняване в хотел 2* в центъра. Свободно време. Нощувка.

 
Ден 2

 

8.00 – 9.00 - Закуска.

9.30 – Отпътуване за Татул.

Татул е един от най-загадъчните скално-култови комплекси, които привличат световен интерес. Комплексът разкрива постепенно хилядолетната си история, загатвайки за изключително място, свързано с митичния Орфей и легендарният тракийски цар Резос, описан в омировата “Илиада”.

Отпътуване за Самоков.Пристигане в града – вечерта.

 

Цената включва:

-          Транспорт;

-          Медицинска застраховка с покритие 2 000 лв.за лица до 84 години ;

-          Екскурзоводско обслужване  по целия маршрут;

-          1 нощувка в хотел 2* в центъра на Кърджали;

-          1 закуска на блок – маса;

-          Посещение на град Хасково и монумента на Богородица;

-          Посещение на Перперикон и татул /без включени входни такси /;

 

Цената не включва:

         -    Лични разходи;

         -   Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание, цената  зависи от застрахователната сума;

         -   За ползване на двойна седалка от един турист се доплащат  35 лева;

         -   Билет за  Перперикон –  ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.;посетители над 18 г. – 6,00 лв.;намаление за групи над 20 души – 50%;деца до 7 г. и хора с увреждания – безплатно;

         -    Билет за Татул - 5 лв за възрастен;3 лв за ученик;

Условия - ! Местата в автобуса се дават по реда на сключване на договорите в агенцията.Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението и номерата на седалките !

Минимален брой пътници за реализиране на пътуването: 40 лица;Срок за уведомяване ако този брой не бъде набран: 7 календарни дни.

 

Забележка: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.последната се възстановява от застрахователя.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.последното се осъществява от застрахователя.

“Конкордия  - СКЦ” ЕООД е сключил застраховка “Отговорност на туроператора” в  ЗАД “Армеец”  - представителство Самоков, застрахователна полица , валидна до 09.04.2024.