В навечерието на Малка Богородица до чудотворната Кръстова гора  и в Асеновград – малкият Йерусалим

             

 

                    

06.09.2024

Цена: 39.00 лева

Цена за деца до 12 години – 36.00 лева

 

 

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА:

 

Отпътуване от Самоков в 7,30 часа посока Кръстова гора - свещена местност за всички православни християни, позната и като "Родопската Света гора". Известна е с намиращото се в нея християнско светилище на връх "Кръста", което е основен християнски поклоннически център с международна известност. Легендите разказват, че именно тук се намира частица от Христовия кръст. Свободно време.

 

Отпътуване за Асеновград – свободно време за обяд и разглеждане на града.

Градът се намира в Южна България, Пловдивска област. През 17 век е носил името Станимак. Асеновград често е наричан Малкия Йерусалим, заради единадесетте църкви и петдесет и три параклиса на неговата територия. Градът се слави още и като Град на булчинските рокли, поради големия брой булчински салони и магазини за булченски рокли и аксесоари. Прекрасната природа, многобройните църкви, манастирите и културните забележителности правят Асеновград и околностите му интересен туристически център.

 

В късния следобяд отпътуване за Самоков. Пристигане – вечерта.

 

 

Цената включва:

-          Транспорт;

-          Медицинска застраховка с покритие 2 0000 лева , за лица до 65 години ;

-          Екскурзоводско обслужване  по целия маршрут;

 

Цената не включва:

         -    Лични разходи;

         -   Застраховка „ Отмяна на пътуване“ – по желание, цената  зависи от застрахователната сума;

         -   За ползване на двойна седалка от един турист се доплащат  12 лева;

        -   Лица над 65 до 85 години доплащат 1,00 лев застраховка;

 

Условия - ! Местата в автобуса се дават по реда на сключване на договорите в агенцията.Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението и номерата на седалките !

Минимален брой пътници за реализиране на пътуването: 40 лица;Срок за уведомяване ако този брой не бъде набран: 7 календарни дни.

 

Забележка: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” съгласно Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки и др., съгласно условията и тарифите на застрахователната компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.последната се възстановява от застрахователя.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на мед. застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на по - висока застрахователна премия, както и доброволна застраховка за покриване на разходите за съдействие, включително репатриране на пътуващия в случай на злополука, болест или смърт, стоматологични услуги, загуба на багаж и други според изискванията и тарифите на съответната застрахователна компания. Повече информация в офиса на агенцията. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.последното се осъществява от застрахователя.

“Конкордия  - СКЦ” ЕООД е сключил застраховка “Отговорност на туроператора” в  ЗАД “Лев Инс»  - представителство Самоков, застрахователна полица  13052310000106, валидна до 09.04.2024.