ПредКоледни Будапеща  и Виена

 

        

 

04.12. – 08.12.2024год.

Цена: 547.00 лева

 

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА:

1 ден:  Самоков*/София – Будапеща

Отпътуване рано сутринта към Унгария. Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Свободно време или по възможност разходка с корабче по река Дунав /срещу допълнително заплащане/. Нощувка.

 

2 ден: Будапеща - Виена

Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща: Мостовете на р. Дунав, Парламента, Площада на героите, Рибарските кули, Двореца, Паметниците на Св. Ищван и Св. Троица, Църквата Св.Матияш, Хълма и паметника на Св. Гелерт. Пешеходна разходка по най-красивата улица на Будапеща -Ваци. Свободно време.

След обяд отпътуване за Виена.

Настаняване в хотел. Нощувка.

 

3 ден: Виена

Закуска. Панорамна обиколка на Виена: Ринга - булеварда, който обхожда историческия център на града, построен на мястото на средновековните крепостни сетни. Ринга е дълъг 6.5км и на него се намират най-представителните сгради на Виена: Операта - изключително красива сграда, построена в стил френски ренесанс; Хофбург (отвън) - зимната резиденция на Хабсбургите в продължение на 6 века; пл. Мария-Терезия с двете сгради близнаци - Музея на изящното изкуство и Музея по естествена история; Двореца Белведере, Парламента, Кметството, Университета, сградата на Виенската борса - една от най-старите в света; Пешеходна разходка в центъра на Виена - Хофбург, ул. Грабен с колоната на чумата и разбира се, готическа катедрала "Св. Стефан" - символът на Виена, нейната най-величествена и уникална постройка.

Свободно време или по желание срещу допълнително заплащане - посещение на двореца "Шонбрун" - лятната резиденция на Хабсбургите: парка, музея на каляските, къщата на палмите, Глориете, фонтана на Нептун, първата в Европа зоологическа градина.  

Нощувка.

 

4 ден: Виена – Сфия/Самоков

Закуска. Отпътуване за България . Нощен преход.

 

5 ден: София/Самоков *

Около обяд пристигане в София / Самоков *.

 

Настаняване:

База:

Цена на човек в

двойна стая

Цена на човек в единична

стая

Цена на дете до 10г. с 2-ма възрастни в стая

Хотели 2*/3*

ВВ

547 лв.

647 лв.

          487 лв.

 

 

Цената включва:

·        Транспорт с автобус 3* ;

·        3 нощувки със закуски в хотели 2*/3*, от които 1 в Будапеща и 2 във Виена;

·        Панорамна обиколка на Будапеща;

·        Панорамна обиколка на Виена;

 

 

Цената не включва:

·        Доплащане за ползване на двойна седалка от един турист – 230 лв.

·         Музейни такси

·         Разходка с корабче по р. Дунав – 25 евро (при мин 20 човека)

·         Посещение на двореца Шонбрун - 40€ (при мин. 15 човека)

 

 

*ВАЖНО:

         Препоръчваме носенето на удобни обувки по целия маршрут.

         Допълнителни мероприятия се заявяват и заплащат в офиса на агенцията преди отпътуването.

         За провеждането на допълнителните екскурзии е необходим минимален брой от 20 записани туристи.

         При заплатен допълнителен тур, но неявяване в определеното време и място за започване на тура сумата не се възстановяват.

·               Отпътуването и завръщането в Самоков се съществява при събран минимум от 10+ туристи. При по –

малък брой всеки сам оргнизира отпътуването и връщането си от град София;

 

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 туриста.Крайният срок за уведомяване, в случай че минималният брой туристи за осъществяване на организираното пътуване не е набран е  7 дни започване на изпълнението на туристическия пакет.

 

Необходими документи и условия на пътуване: лична карта или международен паспорт с мин. 6 месеца валидност от датата на отпътуване за български граждани. За деца до 18 г: международен паспорт , нотариално заверена декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта. Офертата не е подходяща за лица с ограничена подвижност. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 

 

Глобус турС ООД е застрахован по смисъла на чл. 97 ал. 1 от Закона за туризма в ЗК „ЛЕВ ИНС” АД със застрахователна полица № 00088321/ 13062010010192.

“Конкордия  - СКЦ” ЕООД е сключил застраховка “Отговорност на туроператора” в  ЗД «Лев Инс»  - представителство Самоков, валидна до 09.04.2023